Yadu: “de afspreek-app” – promoot sociale contacten

15 februari 2017

Vanaf februari vestigt Yadu zich in De Jamfabriek. Deze startup is een initiatief van Carmen Toelen: “Wie kent zijn buren nog? Men vliegt vaak ’s ochtends de wijk uit, wordt geleefd door agenda’s en social media. Deze factoren dragen bij aan de toenemende individualisering. Spontaan aanhaken is niet meer zo vanzelfsprekend als vroeger. Met Yadu wil ik een steentje bijdragen aan een groter (sociaal) netwerk voor iedereen”.

De afspreek-app
Carmen Toelen voorziet met haar app Yadu in de behoeften ‘om met andere in contact te komen’. “Yadu brengt in kaart waar mensen die ook zin hebben in een wandeling, samen sporten, of een andere activiteit zich bevinden. In de app kunnen geïnteresseerde zelf een ‘uitje’ aanmaken of aansluiten bij een eerder gecreëerd uitje. Op deze manier leren mensen elkaar op een laagdrempelige manier kennen”.

Lancering eind 2017
Een testgroep maakt op dit moment gratis gebruik van Yadu om de app te testen op onder andere gebruiksvriendelijkheid. De verbeterpunten van de app worden zo in een vroeg stadium gesignaleerd en kunnen tijdig uit de app gefilterd worden. Naar verwachting vindt eind 2017 de marktintroductie plaats in Noord-Brabant. Hierna wordt de app landelijk uitgerold.

Meer nieuwsberichten