Ambitieuze startup Polariks plant zich in De Jamfabriek

6 juni 2018

Vanaf vandaag plant startup Polariks zich in De Jamfabriek. Door het combineren van verschillende technieken hebben ze een autonoom kwaliteit- en ziektedetectiesysteem ontwikkeld voor de wijnbouw. De oprichters en tevens oud-studiegenoten Dennis en Max willen: “ Toffe technologie maken, waar mensen écht wat aan hebben.”

Polariks combineert robotics, artifical intelligence en hyperspectral imaging. Door hyperspectral imaging kunnen zichtbare en niet zichtbare kleuren met grote precisie geanalyseerd worden. Polariks analyseert deze kleuren via de unieke spectrale fingerprints, waardoor de welgesteldheid van de plant achterhaald kan worden.

Door de ontwikkelde technologie kunnen wijnboeren geholpen worden om ziektes veel sneller en lokaler te identificeren. Met deze verzamelde data zijn de boeren in staat betere keuzes te maken, waardoor het teeltverlies afneemt. Op deze manier wordt de efficiëntie en kwaliteit van de productie verhoogd. Daarnaast neemt ook het gebruik van chemicaliën af, wat bijdraagt aan de duurzaamheid.

Momenteel is Polariks bezig met het uitvoeren van pilots, met uiteindelijk doel om een commercieel prototype te ontwikkelen. De droom van oprichters Dennis en Max is: “Om een wereldwijde keyplayer te worden in vision, robotics en artificial intelligence, en een sleutelrol te spelen in de milieu-, energie- en voedseltransitie.

Wij wensen Dennis en Max veel succes en inspiratie toe in De Jamfabriek!

Meer nieuwsberichten