Botanic Bites: Our Food is Future Proof

2 november 2016

Nieuwe producten tijdens de Dutch Design Week
Ruim een week lang was Botanic Bites te zien in een glazen kas op het ketelhuisplein tijdens de Dutch Design Week. Gedurende deze week presenteerde Botanic Bites twee nieuwe plantaardige producten: Tomatengehakt en de Culinaire Botanist! De Culinaire Botanist laat de kracht van De Jamfabriek zien; in deze eiwitrijke groente rol wordt de quinoa van startup Dutch Quinoa Group verwerkt.

Botanic Bites: Our Food is Future ProofMet o.a. deze twee producten laat Botanic Bites zien hoe je lekker, voedzaam en klimaat besparend eten maakt en tegelijkertijd voedselverspilling tegen gaat! ‘Voedsel is er genoeg, het probleem is dat er veel te veel verloren gaat omdat verse groeten maar een korte houdbaarheid hebben. Daarnaast zijn er grote stromen voedzame groenten die niet door de esthetische keuring van de consument komen: niet mooi, niet verkocht!’- aldus Doreen Westphal, oprichtster Botanic Bites.

Crowdfunding
Niet alleen heeft Botanic Bites tijdens de Dutch Design Week twee nieuwe producten gelanceerd, maar ook haar internationale crowdfundingcampagne! Met deze crowdfunding wil Doreen geld ophalen om zo een reeks nieuwe producten te ontwikkelen op basis van algen, paddenstoelen en nog meer reststromen. De campagine ‘Botanic Bites: Our Food is Future Proof!’ is te vinden op Kickstarter.

Meer nieuwsberichten