Het eerste seizoen van het innovatieve kampeerconcept Geardropper

12 september 2017

Het eerste seizoen van het innovatieve kampeerconcept Geardropper zit er bijna op, maar hoe is dit eerste seizoen nou eigenlijk gegaan? Geardropper praat ons bij over de eerste klantervaringen, leermomenten en toekomstplannen!

De eerste boeking
In de kerstvakantie van 2016 kregen oprichters Bas & Nick het best denkbare kerstcadeau, namelijk hun eerste reservering voor het hoogseizoen in 2017! “Het was meteen een grote order van mensen die de meest uitgebreide Gear Set hadden gereserveerd op Sardinië. In de aanloop naar het kampeerseizoen kregen we steeds meer positieve reacties op het concept, maar het concept was nog niet voor iedereen duidelijk. Geïnteresseerde zochten vaak ook naar een stukje advies”. Om deze reden besloten Bas en Nick de chatmodule op de website interactief te maken. Na enkele seconden ontvangt de klant een geautomatiseerde vraag:of alles duidelijk is en of ze nog vragen hebben. “Gebruikers kunnen hier direct op reageren. Hier hebben we ontzettend veel van geleerd en het resulteerde tevens in meer reserveringen. Door deze functionaliteit toe te voegen aan onze website werd er een band opgebouwd met (potentiële) klanten. Van de eerste tien klanten hebben wij er zes voorafgaand aan de reservering gesproken via de chat”.

Het bezoeken van aangesloten campings
Noorwegen - GeardropperIn maart reisde het Geardropper-team af naar Noorwegen en Zweden om de aangesloten campings in Scandinavië te bezoeken, content te verzamelen en ondertussen een mooi avontuur te beleven met zijn allen. In april stond er voor Bas alweer een nieuw avontuur voor de deur, namelijk naar Kroatië om ook hier het service point te bezoeken en in Portugal de eerste klanten te ontvangen. “Dit is waar ik altijd al van heb gedroomd, mijn passie voor kamperen combineren met het blij maken van mensen die bij het kamperen dezelfde obstakels ervaren als ikzelf”.

Positieve klantreviews
Inmiddels heeft Geardropper nagenoeg op iedere bestemming klanten ontvangen en staan de eerste reviews op Facebook en Google. “Tot nu toe hebben we alleen 5 sterren reviews ontvangen, maar we mogen nooit  tevreden zijn. We zijn juist op zoek naar zaken die we nog kunnen verbeteren om de verwachting van klanten te kunnen blijven overtreffen. We vragen klanten en campings dus ook heel nadrukkelijk om verbeterpunten. Dit heeft inmiddels geresulteerd in een lijstje waarmee we aan de slag kunnen”.

Doel voor volgend seizoen
“Ons doel voor volgend seizoen is dat wij het aantal reserveringen willen vertienvoudigen”. Kortom genoeg werk aan de winkel voor het Geardropper-team. Op naar de volgende mijlpaal!

Meer nieuwsberichten