Nieuwe startup: welkom DesignWeek@School!

19 maart 2018

Vanaf vandaag, 21 maart vestigt startup DesignWeek@School zich in De Jamfabriek. DesignWeek@School heeft als missie zoveel mogelijk scholen een vliegende start geven bij het opnemen van de 21e eeuwse vaardigheden in het reguliere lesprogramma.

DesignWeek@School biedt scholen een compleet programma om het onderwijs in 21e eeuwse vaardigheden op een inspirerende en betekenisvolle manier op te nemen in het reguliere lesprogramma. Leerlingen in de leeftijd van 4 t/m 14 jaar maken op een leuke en uitdagende manier kennis met Programmeren, Computational Thinking en Design Thinking. Zij gaan aan de slag in vier verschillende labs, steeds op het niveau van het kind. Kinderen werken aan een Duurzame Challenge, zoals bijvoorbeeld: “hoe zorgen we dat iedereen op de fiets naar school komt” of “hoe zorgen we voor een afvalvrije school”.

Leerkrachten worden vooraf, tijdens én na afloop van een DesignWeek@School begeleid door medewerkers van DesignWeek@School en vrijwilligers uit het bedrijfsleven. Scholen ontvangen de gebruikte lesmaterialen en robots, zodat direct na afloop van de DesignWeek de eigen lessen kunnen starten.

Floor Coonen, oprichter van DesignWeek@School vindt het belangrijk dat kinderen hun talenten ontdekken en dat zij leren hoe zij deze in kunnen zetten voor een duurzame samenleving. Het is dan ook haar ambitie om met dit innovatieve onderwijsconcept bij te dragen aan het onderwijs en de digitale samenleving van de toekomst.

Wij wensen Floor en haar team veel succes en inspiratie toe in De Jamfabriek!

 

 

 

 

Meer nieuwsberichten