Welkom Urban Ponics

11 februari 2019

Urban Ponics is in 2016 gestart met het ontwikkelen van een nieuw, commercieel teeltconcept voor de tuinbouw. Een teeltsysteem die klaar is voor de toekomst. Door het gebruik van verticale teling in kolommen en op muren is het systeem geschikt voor toepassing in de steden, er is geen grond voor nodig. Daarnaast hebben ze een voedingssupplement voor planten (NACAR) ontwikkeld, deze bevat 90+ mineralen en voorziet ze van alles wat ze nodig hebben om zo natuurlijk mogelijk te groeien. De wortels van de planten groeien in een mistige omgeving zonder de aanwezigheid van grond of andere substraten. Het supplement komt op deze manier daadwerkelijk in de planten terecht waardoor ze sterk en gezond worden en lekker smaken en geuren. Met deze techniek wordt 90% minder water verbruikt. NACAR ligt aan de basis van het Urban Ponixs Vertical Farming teeltsysteem genaamd Full Spectrum Farming.

‘Onze droom is om mensen er van bewust te maken dat onze systemen gezonde en lekkere producten voortbrengen. Daarnaast willen we de manier veranderen hoe men tegenwoordig kijkt naar voeding, dit ligt zeker in ons bereik. Ons hoofddoel is om een balans te creëren tussen de drie onderdelen van de ‘Sustainability Triangle’: maatschappij, milieu en economie’ aldus Johannes, een van de gezichten achter Urban Ponics.

Achter Urban Ponics zitten Johannes Laurens, Koen, Manuel en Zayda. Johannes de zoon van de oprichter van het bedrijf, heeft interesse om het bedrijf verder te ontwikkelen. ‘Het doet mij iets om te zien wat voor impact dit project kan hebben op onze huidige maatschappij (gezonder voeden, water besparing, geen pesticiden, verticale stadstuinbouw) en ik ben gemotiveerd om mijn steentje bij te dragen aan deze verandering. Ik geloof sterk dat we dit soort innovatie nodig hebben om onszelf voor te bereiden op toekomstige uitdagingen op het gebied van gezonde voeding, waterbesparing en duurzaamheid. Wij hebben oplossingen voor de korte en lange termijn,’ aldus Johannes.

Urban Ponics groeit snel, dus we zijn bezig met het opzetten van het distributiesysteem, het plaatsen van productiefaciliteiten en uitbreiden van het klantennetwerk. Daarnaast wordt volop aan innovatie gewerkt op het gebied van nieuwe prototypes, IoT, teeltprotocollen en onderzoek naar transdermaal voeden.

 

 

 

Meer nieuwsberichten